M.I.A. släpper nytt och Dave Grohl dissar Super Bowl

Medverkan på Madonnas nya – men tyvärr inte allt för upphetsande singel – och gästspel tillsammans med popens kanske största levande ikon i mellanakten på Superbowl… M.I.A. har höjt sin profil en smula den senaste veckan. Som ett brev på posten dyker pressmefdelandet upp i inboxen: Den brittisk-lankesiska stjärnan släpper ny platta till sommarn.

Och även om jag nästa fredag tänker stå först i kön när biljetterna till Madonnas enda Sverigespelning släpps så gör det mig betydligt mer upphetsad än förutsättningarna för ett nytt album med henne.

Hoppas bara inte ”Bad girls”, smakprovet från plattan som släpptes idag, är allt för stor fingervisning om vad vi har att vänta för det är ärligt talat ingen höjdare.

Soundet sitter förvisso där det ska och känns efter förra skivans experimenterande som en återgång till soundet på den mästerliga ”Kala”. Tyvärr saknar låten en riktigt stark hook som får den att fästa sig i medvetandet.

* * *

På tal om Superbowl har mitt Twitterflöde svämmat över av kommentarer om Giants och Patriots. Och det mår väl vara hänt att de amerikaner jag följer twittrar om det. (Det kallas ju inte för inte amerikansk fotboll…) Men att så många svenska twittrare visar intresse var… Oväntat.

Roligaste tweetet på temat kom morgonen efter detta amerikansk tv:s största evenemang från Foo Fighters- och Nirvanahjälten Dave Grohl:
”Och jag som inte ens visste att det var Super Bowl igår. Det visar bara hur mycket jag vet om bowling.”

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv