Popmusik på allvar

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=ugfa8wa8VkI]

Det är hysteriskt roligt att titta på gamla SVT:s gamla popprogram från 80-talet. Av helt fel skäl, naturligtvis. Det är så uppenbart att de inte tog ämnet på något som helst allvar med reportrar som var antingen okunniga, icke engelsktalande eller totalt renons på allt vad intervjuteknik heter.

Måndagsbörsens intervjuer med The Jam och Ultravox är klassiker, liksom flygplatsintervjun med Bob Dylan är klassiker i sammanhanget. Intervjun ovan gör nästan ont att höra.

Idag är det tack och lov lite annorlunda. Studio PSL stod precis på här på webbredaktionen (till den intilliggande nattredaktionens förtret). Ett helt underbart program, om ni frågar mig. Fyra människor, Frej från Slagsmålsklubben tillsammas med jounalisterna Elin Unnes, Jan Gradvall och Per Sinding-Larsen, som sitter och pratar om musik på allvar – utan att för den sakens skull vara humorbefriade. Tack för det.

Synd att säsongen är slut nu. Jag vill ha mer. Bygg gärna ut programmet med Babel som förlaga. Pop-, rock, hiphop och dansmusiken behöver tas på allvar som alla andra fullvuxna konstformer.

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 48 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Nadia Tehran, fka twigs, Sarah Klang.
Läser: Elton Johns självbiografi och Fredrik Strages 242..
Ser just nu: The Deuce, His dark materials. Ser gärna om gamla avsnitt av favoritserierna Buffy the Vampire Slayer, Six Feet Under och Veronica Mars.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.