Smog och Devon

I går såg jag Bill Callahan och Smog på Palladium i Malmö. Det var min första sittkonsert och det var toppen. Skönt att inte bli distraherad av att inte riktigt veta vad man ska göra av kroppen.

Konserten var bra också förstås. Men jag saknade några av Smogs snabbare låtar, som Bloodflow och Cold blooded old times. Det var i det stora hela aningen för lugnt.

Efter konserten köpte jag några av Callahans teckningar eller skisser som han tryckt och gett ut. Motiven var väl sånt som tolvåriga killar ritar mest, minus krig, men eftersom att det är Callahans så tycker jag om dem ändå.
Köpte en skiva av Devon Sproule som spelade innan Smog också. Jag hade aldrig hört henne innan i går och jag gillade det mycket. Sånt är roligt med livekonserter – för hade jag hört det på skiva först är jag nästan säker på att jag inte fastnat alls. Och hade jag hört det första gången på skiva i fel sammanhang, typ på någon krystad festlighet eller i någon störig liten butik, så hade jag nog till och med kunnat hata det.

MEN nu blev det inte så och den här låten av henne gillade jag bäst:
[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=2s173b7f1_E]

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv