Fin svanesång

Att R.E.M.s saga är all har ju varit känt ett tag nu. Och även om jag älskar mycket av det som bandet gjort genom sin långa karriär så förstår och respekterar jag deras beslut att inte bli en evighetsmaskin som Rolling Stones som fortsätter trots att alla musikaliska idéer försvunnit bakom ekonomin.

Dessutom visar R.E.M. hur man kastar in handduken med stil. De avslutar sin karriär med en samlingsdubbel, Part lies, part truth, part garbage, som i sin tur avslutas med tre nya spår. Den här fina svanesången är en av dem. Kanske den mest minimalistiska musikvideo jag någonsin sett; en 3:39 minuter lång faceshot på Kristen Dunst. Det är till hennes heder att hon trots allt på något sätt lyckas bära upp videon med sitt minspel.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=kpwd1YLgDaM]
Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 48 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Nadia Tehran, fka twigs, Sarah Klang.
Läser: Elton Johns självbiografi och Fredrik Strages 242..
Ser just nu: The Deuce, His dark materials. Ser gärna om gamla avsnitt av favoritserierna Buffy the Vampire Slayer, Six Feet Under och Veronica Mars.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.