Inte där också!?!

Björn Ranelid i Let’s Dance. Foto: Bertil Ericson/Scanpix

Vi har sett honom prata fotboll i sportnytt, snacka fåfänga med Filip & Fredrik, tala ut i Stjärnorna på slottet och svinga sina lurviga i Let’s dance. Vi har till och med sett honom i Fråga doktorn – oklart varför. Är det några program jag bara inte klarar av så är det Fråga doktorn i SVT och Ring P1 i, öh, P1 .

Nu dyker Björn Ranelid alltså upp även i Melodifestivalen. Äntligen. Som vi har väntat. Det känns som om det gått flera veckor sedan vi såg honom senast.

Inget ont om Björn Ranelid egentligen. Han är en karaktär som står ut som en varnagel i jantes nylle. Problemet är att vår mediala ankdamm är så liten att varje gång någon kändis visar sig gå igenom rutan lite mer än andra så ska han eller hon vara med precis överallt. Jag vill inte säga: skomakare bli vid din läst. Det är mycket möjligt att Björn Ranelid är en storartad sångare. Men kan någon se honom åka ned till Baku och vinn?

Å andra sidan känns det åtminstone något fräschare än att gräva upp Lasse Holm ur minnets mer nogsamt förträngda skrymslen. Däremot tycker jag att det är skoj att fina bluegrasskvartetten Abalone Dots ska vara med.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=_jXHz97PnxE]
Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv