Whedon goes Shakespeare?

Redan under Buffy the Vampire Slayer-tiden brukade Joss Whedon och hans kompisar i rollbesättningen samlas hemma hos Whedon på söndagarna och spela upp Shakespearescenen.

I natt exploderade fandom på twitter sedan flera Whedon-skådisar tweetat ut en länk till en sajt som bara innehöll en bild (här intill) som ger en fingervisning om vad Whedon ägnade sin tvåveckorssemester från Avengers-filmningen åt. Återstår att se om han lyckats bräcka Kenneth Branaghs lysande 90-talsfilmatisering av barden stora komiska mästerverk.

Kombinationen mellan Whedon – som gjort sig känd för sitt briljanta sätt att hantera dialog – och Shakespeares kanske mest lyckade och verbala komedi (i konkurrens med En midsommarnatssdröm) verkar lovande.

Skådislistan ser i alla fall lovande ut för om Whedonfans. Det är idel favoriter från Whedons produktioner. Det är Amy Acker från Angel, Alexis Denisof från Buffy och Angel, Nathan Fillion från Buffy, Firefly och Dr. Horribles Sing-Along-Blog, Fran Kranz från Dollhouse, Tom Lenk från Buffy och Clark Gregg från Avengers för att nämna några.

När det yttrades tvivel på twitter om att projektet var verkligt och inte bara ett skämt svarade Fillion vid halv nio-tiden på måndagsmorgonen:
– Oh, it’s real. Very. Very. Real.

Det lite märkliga sättet att offentligagöra en produktion när filmningen redan är avslutad och det sätt han lyckats hemlighålla den påminner om hur Dr Horrible släpptes en gång i tiden vilket väl tyder på att det sannolikt rör sig om någon sorts internet-släpp. Om det sedan rör sig om en långfilm eller om en webbserie får väl framtiden utvisa.

Kostymören Shawna Trpic får på twitter frågan om vilken form projektet har. Hon svarade:
– Film-ish not sure in what format he will release it.

Uppdatering 25 oktober 2011: (Betydligt) mer info i artikeln här.

Senaste nytt omTV
Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.