My new obsession…

Serengeti. Foto: Pressbilder

Var på Kapten Röds ”releasefestival” för nya plattan i fredags. Tillsammans med bland andra Labyrint bjöd den gode Kaptenen på en riktigt skön helkväll under Älvsborgsbron i Göteborg. Bland en lång rad gästartister ur Majornas hiphop- och baktaktsmaffia (dock tyvärr ingen Roffe Ruff – men det var ju kanske inte att vänta) stod Mästerkatten och True från dancehallbandet Serengeti ut.

Väl hemkommen var jag bara tvungen att lyssna in mig på deras platta Standing steady från förra året. Den är riktigt bra, om än lite ojämn, och framförallt låten Walk with an empress har jag bara varit tvungen spela om och om igen flera gånger om dagen sedan dess. Vilken låt!

Imorgon kväll vänder för övrigt bandets discjockey, Lady Louise, plattor på KB som uppvärmning för den jamaicanska dancehallartisten Busy Signal. Själv är jag riktigt sugen på att få se bandet i sin helhet göra en spelning i fullformat.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=3hN030Fzmg4]

 

 

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv