Äldre män gör saker tillsammans

Det största livstecknet från Rolling Stones har det senaste året varit de massproducerade, taskigt reproducerade varianterna av gamla t-shirttryck med anknytning till bandet som dykt upp på galgarna i den svenska herrmodekedjan Dressman. Under tiden gör Mick Jagger något som vid en första anblick ser osedvanligt oaffärsmässigt ut – bildar en supergrupp med Dave Stewart, Joss Stone, Damian Marley och AR Rahman. Super Heavys album släpps i september, och här är ett mikroskopiskt smakprov.

Teasern är för sparsmakad för att man ska kunna säga något vettigt om det musikaliska, men jag hoppas i alla fall på att reggaenörden Jagger får lite mer spelutrymme igen – den där figuren som mot alla odds tycks glömma bort de allt mer aparta poserna och sitt eget förlutna.

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv