Gimme! Gimme! Gimme!

Klänningen som Marilyn Monroe hade på sig i Seven year itch (Flickan ovanpå) såldes häromdagen på auktion. Det hade ju varit en rätt schysst filmmemorabilia att ha för vem som helst med det allra minsta samlardjävul inom sig. Det lär ju lätt vara världens mest berömda klänning. Jag menar, vem har inte sett scenen där hon går över en brunn och luften nedifrån blåser upp klänningen? Fast 4,6 millioner dollar är ju ganska mycket pengar… Enligt tidningen Daily Telegraphs hemsida ska källor ha angett Oprah Winfrey som den anonyma köparen.

Men för oss med en viss fäbless för amerikanska ikoner finns det mer gyllene möjligheter ute på marknaden. Man kanske skulle pipa över till London en sväng. Enligt Huffington Post ska auktionshuset Christies ha en av Al Capones revolvrar ute till försäljning. En klassisk sexskjutare från 1929, en Colt Police Special ironiskt nog, som beräknas gå för i storleksordningen 50 000 till 70 000 pund.

Gimme, gimme, gimme!

Synd att man inte har obscent mycket pengar över.

Det kan tilläggas att auktionshuset på sin sajt har ett trevligt citat från den gode Alphonse Capone: ”You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone”.

How very gangsta!

* * *

Vad gör Jane Badler nu för tiden?

Tja, kvinnan som blev världsberömd när hon på 80-talet öppnade ett jättegap och slukade råttor som chefsödlan Diana i V dök ju upp i andra säsongen av nyversionen av samma serie, nu som Dianas mamma. Där blev hon dock inte långvarig – serien föll ju för silkessnöret efter den nyligen avslutade säsongen och kommer inte tillbaka till hösten.

Men hon har tydligen andra strängar på sin lyra. Hon är inte världens största sångerska direkt, men jag gillar det ändå.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=9ox-JdPE0qg]
Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv