Programledarflykt från SVT?

Oj då! Nu är det programledarflykt från Sveriges Television… Niklas Wikegård och Agne Jälevik igår. Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg idag.

Och inte är det så länge sedan Mat-Tina Nordström och Peter Jihde hoppade över skaklarna och gick till den privata sidan. Och Ernst Kirchsteiger. Och…

Nu darrar de i TV-huset på Gärdet! Eller kanske inte.

För det första är det väl ganska naturligt idag att framgångsrika programledare då och då byter uppdragsgivare. Det är ju så vi vanliga dödliga gör för att få högre lön och bättre möjligheter att utvecklas i det vi gör. Eller för att vi helt enkelt inte trivs där vi är.

För det andra har väl SVT om något visat att företaget har en strålande förmåga att ta fram nya talanger. När Jihde gick från SVT-sporten fanns det en André Pops där, redo att fylla hans skor. Och ska jag vara ärliga så tycker jag att Pops, med sin genomsympatiska framtoning, gör det bättre än Jihde någonsin har gjort.

För att tala sportspråk  kan man snarare fråga sig hur det är med TV4:as frammatchning av egna produkter när man känner att man ständigt måste köpa över redan färdigutvecklade stjärnor från andra lag.

Dessutom är ju många av de stora programledarnamnen, liksom Björn Hellberg, frilansar. Fasta jobb i tv-branschen haglar det ju inte med, direkt.

Senaste nytt omTV
Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv