Faith in Torchwood

Eliza Dushku. Foto: AP/Scanpix

Nu var det ett tag sedan det senaste Buffy-relaterade inlägget, så…

Under tisdagen dök det upp ett rykte om att skådespelerskan bakom min favoritkaraktär i denna min favorit-tv-serie ska dyka upp i en webb-spinoff till en annan av mina favoritserier, Torchwood.

Eliza Dushku var lysande i rollen som Faith i Buffy the Vampire Slayer. Men sedan den serien gick i graven har det väl gått lite si och så med karriären. Hon var bra i Bring it on men Tru Calling var ju ingen höjdare även om det inte var hennes fel och återföreningen med mentorn och Buffy-skaparen Joss Whedon i Dollhouse blev ju inte riktigt så bra som den kunde ha blivit om Whedon fått friare händer.

Nu ryktas det alltså om att hon är på väg till Torchwood: Web of lies – den kommande webb-serien som ska löpa parallellt med tv-serien Torchwood. Ryktet kommer från forna Buffy-manusförfattarinnan och producenten Jane Espenson som twittrade i lätt förtäckta ordalag om detta:

”We have faith in Torchwood: Web of lies”, skrev hon och ”It’s tru there’s an echo of my past work in it”.

Echo var Dushkus karaktär i Dollhouse. Espenson namecheckar alltså inte mindre än tre av Dushkus tidigare karaktärer tillsammans med en referens till sitt tidigare arbete. Det hör till saken att Espenson även arbetat med Tru Calling och Dollhouse. Det låter hur som helst lovande. Nu hoppas jag bara att hon dyker upp även i den ”riktiga” Torchwood-serien.

Duskhu och Espenson är inte de enda Buffy-kopplingarna i Torchwood. Tidigare har även James Marsters som spelade Spike i Buffy haft en roll där.

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv