PJ Harvey till Roskilde

Höll på sätta kaffet i fel strupe när jag såg nyhetsbrevet från Roskildefestivalen: PJ Harvey till Roskildefestivalen. Ja, det var ju inte på samma sätt jag hajade till som när jag hörde att Gary Moore var död. Men hemskt nog nästan. Den här gången blev jag dock glad om det kan lugna.

Jag såg PJ Harvey på Roskilde 2001, stod längst fram (mamma och pappa, jag vet vår överenskommelse men här var det avspärrat och helt ofarligt, lovar!) och tyckte hon var coolast i världen. Det är hon fortfarande.

Här är min absoluta Harvey-favorit… ”Angelene” från albumet ”Is this desire”.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=_f7CWCZIqvY&feature=related]
Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv