Belinda och knarket

Småler när jag läser en TT-Spektra-text på Aftonbladet som lyfter upp Belinda Carlisles missbruk som en nyhet. Bland annat kan man läsa om hennes helylleimage på Heaven on earth-tiden. ”Något som nu alltså visat sig vara en fasad” står det sedan.

Nu?

Källan till artikeln är förvisso en ny Daily Mail-intervju där hon talar ut om sina 30 år av missbruk men det är knappast en nyhet att Belinda Carlisle knarkade rätt hårt. Jag vill minnas att det pratades om det hårda livet i The Go-Go’s redan då hon blev soloartist på 80-talet och att hon själv var rätt öppenhjärtlig om det i We’ve got the neutron bomb – boken om LA:s punkscen i slutet av 70-talet – från 2001.

En snabb googling ger dessutom en källa som är äldre än så: en intervju i Bay Area Music 1997 där Belinda Carlisle själv bland annat säger ”Well I used to do blow in my walk-in closet while my boyfriend was sleeping.”

Det här inlägget har för övrigt ingenting att göra med att jag ville lägga upp ett par klipp med en av mina ungdomsfavoriter. Ingenting. Säkert.

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv