En box i paketet

Det säljs inga julskivor längre, meddelade skivhandlaren i Malmö. Inte uppgivet, utan mer kallt konstaterande. Jag skulle göra ett webb-tv-inslag om årets julskivor, men intervjun kom ganska snart in på vad som är årets trend när det gäller skivförsäljning i allmänhet och julhandeln i synnerhet; den monstruösa cd- och/eller dvd-boxen. Gärna kompletterad med maffiga häften, böcker, remastrade låtar och anteckningar från inspelningsstudior, återgivet på lyxigt papper som om det vore några nyupptäckta, tidigare okända budord.

Jag känner en hatkärlek till dessa lådor; vad som i köpögonblicket ter sig väldigt lockande brukar ofta framkalla mättnadskänslor redan efter några genomlyssningar. Jag menar; så många Bowie-outtakes och så lite tid! Fast jag hade inte tackat nej till den förvuxna versionen av mannens aningen bortglömda, men möjligen definitiva, mästerverk – ”Station to Station”.

Håll förresten utkik efter webb-tv-inslaget, som publiceras på skanskan.se/webb-tv nästa vecka!

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=DTIAiMeyd7Q]
Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv