Jag: konfunderad

Kommer till jobbet efter fem dagar borta. På skrivbordet ligger inte ett utan två vaderade kuvert med Svenska Kyrkan som avsändare. Tittar en extra gång på adressen. Jodå, det står Skånska Dagbladet/Ralph Bretzer, även om de stavat fel till mitt namn, på dem båda.

Okej, jag öppnar kuverten och hittar en pocketbok i vardera kuvert, båda med den klingande titeln ”/be – 292 digitala böner från Svenska Kyrkans bönewebb”.

Nu blir jag riktigt konfunderad. Vem skickar mig böcker med andra människors böner och varför? Har detta något att göra med att jag i min recension av Eldkvarns ”Kärlekens väg – en mässa” förra veckan skrev att jag hade svala känslor för religion?

Som jag ser det finns det två möjliga alternativ:

1. Någon kollega vill driva med mig och har skickat efter dem.

2. Kyrkan börjar bli så desperat i sin jakt på själar att frälsa att de lusläser tidningarnas skivrecensioner efter skribenter som verkar så där lite lagom förtappade.

Senaste nytt omVa!?
Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 48 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Nadia Tehran, fka twigs, Sarah Klang.
Läser: Elton Johns självbiografi och Fredrik Strages 242..
Ser just nu: The Deuce, His dark materials. Ser gärna om gamla avsnitt av favoritserierna Buffy the Vampire Slayer, Six Feet Under och Veronica Mars.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.