Jag såg min idol och missade det

Jag såg ”PSL på festival” på SVT igår. Det väckte fina minnen från Way out West. Ego som jag är satt jag och tittade efter mig själv i fotodiket på Håkan Hellström-spelningen. Jag tror jag såg mig men det gick lite för fort för att jag ska vara riktigt säker. Får väl se om det på SVT Play…

Jag påmindes också om det faktum att jag såg en av mina absoluta favoritbasister utan att inse det. Det var Mike Watt som stod med spjälkat ben och spelade bas med Iggy and the Stooges. Det fattade jag inte förrän jag köpte den feta ”Raw Power”-boxen och såg den medföljande dokumentären.

Foto: Ralph Bretzer

Han ser lite äldre ut än back in the day när han spelade med det banbrytande bandet Minutemen, ett band som väl mest på grund av guilt by association räknades in i hardcorevågen. Watt är en stor influens för till exempel Flea i Red Hot Chilipeppers.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=tzyzVZZfUfM]

Mike Watt är mannen i rutig skjorta i videon ovan. Han såg som sagt lite yngre ut på den tiden…

Minutemen skapade en hel del fantastisk musik mellan åren 1980 och 1985 när gitarristen och sångaren D.Boon gick bort i en bilolycka.

Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv