Helgtips

”Va?!? Det är ju bara torsdag!” Jaja, så ja.  Ja visst är det så. Helt riktigt. Men jag, Maria Zandihn, har bestämt mig för lite framförhållning för en gångs skull. Och eftersom det är bra konserter i helgen så är det dags att tipsa redan nu.

Imorgon, fredag, spelar min favoritartist från Danmark – Fallulah – på Vega i Köpenhamn. Så jäkla grym. Musikmässigt går det åt  Florence + The Machine och Bat for Lashes. Inte helt fel med andra ord.

På Babel är det Malmöband för hela slanten i helgen. Begåvade sådana. Under namnet ”Som en aldrig sinande ström” får vi se band som This is head och MF/MB/. Kolla in Babels hemsida för mer info.

Skånetemat fortsätter även på Debaser där Hässleholms stolthet Familjen spelar. Jag har sett Familjen ett par gånger, och jag tror att spelningen på Debaser kommer bli hur bra som helst, med tanke på att det är en klubblokal.

Så ja, det är beslutsångest som heter duga. Vad ska man välja? Tyvärr kan man inte klona sig.

Men vad det än blir ska jag värma upp med lite Mario. Herregud vad jag saknat honom. Eller kanske lite Tekken (om någon vågar spela med mig, inte för att jag är grym utan för att jag får ett uselt humör om jag förlorar). Eftersom jag flyttat och varit lat och inte fått upp tv:n på väggen förrän nyligen och dessutom saknat sladdar, tog jag en liten spelpaus. Men nu är tv:n på plats, precis som mina små bebisar i form av konsoler.  Shit, jag kommer få träningsvärk.

Självklart bjuder jag på lite Fallulah också:

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=3cLK6j5YqkU]
Ralph Bretzer
Ralph Bretzer är webbredaktör och musikkritiker (och ibland kulturreporter) på Skånskan.se och NorraSkåne.se.

Ålder: 49 år.
Bor: I Kungsladugård i Göteborg och Östervärn i Malmö.
Lyssnar på: Country, punk, soul och hiphop. Och en hel del annat. Just nu: Ic3peak, Stevie Nicks, Miley Cyrus och Jinjer.
Läser: De levande döda av Gunilla Jonsson & Michael Petersén.
Ser just nu: Lovecraft country, The Boys och The Good Place.

Kontakt: ralph.bretzer@skd.se
Instagram: @rioteer

Alla bilder tagna av mig om inte annat anges.

Arkiv