Tre beställningsverk i MSO:s program

Visst uppför MSO beställningsverk under  spelåret 2017/2018. I min lilla krönika om kommande konserter klagade jag över att det inte fanns några beställningsverk. Men det finns det visst, det var jag som inte hade läst på ordentligt. Alltnog, dessa tre verk är beställda:

Tobias Boströms ”Stellar Skies”  för flöjt och orkester som  uruppförs vid invigningskonserten 14 september

Rolf Martinssons ”Shimmering Islands” som spelas 14 och 15 februari 2018  är en sambeställning av MSO, Helsingborgs symfoniorkester och Kristiansands symfoniorkester. Det uppförs i Helsingborg 18 maj i år och i Kristiansand 18 januari 2018.

Fredrik Högbergs Violinkonsert som får Sverigepremiär 26 april nästa år är en sambeställning mellan Malmö Symfoniorkester, Düsseldorf Symphoniker, Odense Symfoniorkester och Norrköpings Symfoniorkester.