La Traviata åter på Operaen

La Traviata

David Radoks nästan tio år gamla iscensättning av Verdis La Traviata hade repremiär på Operaen i Köpenhamn i oktober 2015. Nu tas den upp i ett tiotal föreställningar under  april, maj och juni.

Natascha  Metherelli svarar för ny instuderingen, på pulten alternerar Giacomo Sagripanti och Antonio Fogliani, Cristina Gianelli och Gisela Stille gestaltar Violetta, Peter Lodahl och Niels Jörgen Riis sjunger Alfredo.

Jag var där på föreställningen torsdag 21 och kunde konstatera att Lars-Åke Thessmans scenografi, Ann-Mari Anttilas kostymer och Hans-Åke Sjöquists ljusdesign är det som skapar föreställningens kvaliteter. Annars verkar det ha gått slentrian i uppsättningen och större delen av scenprestationerna präglades av gott hantverk men ingen större inspiration eller utstrålning.