Ta ut svängarna i jul och Nyår!

Blev intervjuad i Palmbladet, Valengallerian, om stilfrågor inför helgerna.

Delar med mig av svaren nedan.

Som modeproffs får Zlatko många frågor, både från klädintresserade och de som inte följer trenderna slaviskt. Som tur är står de kanske inte så långt ifrån varandra som man tror! Bra material och tidlösa skärningar funkar åt båda håll. Garderobsgrubbel? Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna som brukar dyka upp kring jul och nyår.

Fråga: Hjälp, vad ska jag ge min man i julklapp? Han får gärna uppdatera sin stil lite grann…

Zlatko svarar: Jag skulle satsa på en tröja i ull. En lagom tjock tröja som han kan ha över axlarna på sommaren, under kavajen på vintern och som är snygg med en skjorta under. Blått är ett säkert kort, men en lite mer äggskalsvit/beige variant är också användbar. Vill du göra den mer spännande, leta efter en kabelstickad tröja.

Fråga: Underkläder till frun är fantasilöst har jag förstått. Men vad ska jag ge, som hon inte byter nästa dag?

Zlatko svarar: Härliga lyxiga kroppsprodukter från till exempel Rituals är aldrig fel. Men vill du ge något mer personligt, så satsa på ett smycke. Kanske ett smyckeset där hon får halsbandet till jul och armband och örhängen senare.

Fråga: Jag är bjuden på smokingmiddag till nyår. Kul, men måste jag verkligen ha smoking?

Zlatko svarar: Åh, smoking är så snyggt, och det ger alltid en extra festkänsla. Det höjer stämningen direkt. Om du tycker det är tråkigt så prova en vit smoking eller varför inte en lila i sammet! (Ja, det finns!) Om du hellre vill ha kavaj, så är det viktigt att du anstränger dig på andra vis. En glittrig väst eller slips? En stor brosch? Tänk “sparkle” och ta ut svängarna!

Fråga: Mellandagsrean lockar, men jag vill köpa något som räcker länge. Tips på plagg?

Zlatko svarar: Ett klassiskt svar, men som kvinna skulle jag alltid leta efter “den lilla svarta”. Den går aldrig ur tiden. En snygg jeansjacka håller länge, funkar för både män och kvinnor. Sedan tror jag också att teddyvästar- och jackor kommer att hänga i ett tag till. Och när du tröttnar på dem, kan de bli en kudde!

Fyndiga föräldrar fyndar också barnkläder i större storlekar som barnen kan växa i.

Zlatko Nedanovski
Namn: Zlatko Nedanovski
Bloggar om
Några av mina stora passioner, mode och styling.

Här delar jag med mig av min vardag bland trådar och nålar. Inspiration från de senaste trenderna till mina egna kombinationer/kreationer.

Erfarenhet är något man får när man inte får som man vill.
Glädje, kärlek och sanning.

Bor: Eslöv

Instagram: @bynedanovski

Kontakt: Zlatko@nedanovski.se

Kategorier