Dan före dan

Jag älskar den 23 december, denna den sista dan före dopparedan. Det mesta har man stökat undan, nu är det mest julefrid och mys innan det ska firas julafton. Jag tycker inte heller att man behöver ha det så himla fixat och märkvärdigt, inte heller att man behöver duka upp med julens alla delikatesser. Varför inte dela upp julmaten över hela helgen? Julen tar ju liksom inte slut när julafton är över – det är tvärtom på julafton den börjar.

Det viktigaste för att få till den rätta julstämningen är nog, i alla fall för mig, doften av glögg och glimmandet av levande ljus. Sen får det blir lite som det blir. Jul blir det även om man inte hunnit städa allt man hade tänkt, eller om man köpt färdiga köttbullar istället för att rulla egna.

Jag önskar er alla en riktigt fröjdefull och god jul. På återseende i mellandagarna!

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus