Laga mat i slowcooker: Vegetarisk chili

Lättlagat och gott och perfekt om du vill bjuda på en köttfri festrätt.

Vegetarisk chili

Quinoa passar bra i den här grytan eftersom den ger en härlig konsistens. Även ”köttätare”  brukar gilla denna chili. 

2 medelstora sötpotatisar i bitar om ca 2×2 cm
1 gul lök, hackad
3-4 klyftor vitlök, krossade
1 1/2 dl okokt quinoa
1-2 burkar svarta bönor (eller blandade), avrunna
1 finhackad jalapeño
1 burk krossade tomater
2 msk spiskummin
1 tsk chiliflakes eller anchochilipulver
1 msk rökt paprika
salt och peppar
2-3 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning)

Gör så här: Lägg alla ingredienserna i din Crock Pot. Strö över kryddor och sist buljong. Koka på lägsta värmen i 6-8 timmar eller på högsta i ca 4 timmar.

Servera med cheddarost, creme fraiche, majs, tomater och tortillachips eller något annat du gillar. Smaklig måltid!

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus