Laga mat i slowcooker: Biff med smak av Mongoliet

Den här ljuvligt goda strimlade biffen påminner om de härliga rätter du kan få på en mongolisk restaurang. Jag gör den på flankstek, men det funkar säkert även med rostbiff eller annat ”biffkött”.

Strimlad biff á la Mongoliet

Receptet blir bra till 4-5 personer.

1 kg flankstek i strimlor
2 grovrivna morötter
1 dl maizena
Knappt 1 dl brun farin
4-5 krossade vitlöksklyftor
Knappt 1 dl kinesisk soja
1 dl vatten
3 tsk smakneutral matolja, t ex raps
lite salt och svartpeppar
Purjo eller salladslök till garnering

Gör så här: Häll maizenan i en skål och lägg i biffstrimlorna. Vänd och blanda tills köttet är täckt av maizena och lägg sedan över i slowcookern. Lägg i morotsrivet och vitlökskrosset och häll i soja, vatten, brun farin, olja och lite salt och peppar. Rör om och ställ in din slowcooker på högsta effekt. Låt puttra i fyra timmar.

Garnera med strimlad purjo eller salladslök och servera med ris och eventuellt broccoli.

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus