Semester…

Nu tar matbloggen semester några dagar. Jag önskar er alla en riktigt underbar fortsättning på sommaren – njut av sol och bad och värme och om det blir en och annan regndag, passa på och mys med en bok eller en bra film!

Alldeles innan semestern startade fick jag tag i några knippor riktigt späda fina morötter av olika färg, så jag passade på att göra en trevlig inläggning. Jättelätt att göra och supergod till allt från den grillade köttbiten till en klassisk söndagsstek!

Picklade morötter

4 morötter av valfri färg (gärna olika!)
1 tsk gula eller bruna senapsfrön
2 lagerblad

Lagen
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 krm salt
1 krm vitpeppar

Gör så här: Skölj och ansa morötterna och skär dem i tunna stavar. Lägg dem i en rengjord burk, häll i senapsfrön och lägg i lagerbladen. Koka upp ingredienserna till lagen. Häll den het över morötterna och sätt på lock. Förvara kallt och avnjut som tillbehör till middagen.

Trevlig semester och på återseende i mitten av augusti!

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus