Måndag med krabbelurer

Kärt barn har många namn, brukar det sägas. Förmodligen är det därför det finns så många olika namn på krabbelurer. Skrabbelucker, pöspannkakor, skravelucker… Det finns förmodligen ännu fler.

Krabbelurer är som en blandning av pannkaka och sockerkaka och görs på en smet som liknar pannkakssmet men med bakpulver i. De tillagas i en plättlagg, eller klickas i en stekpanna, och när de är färdiggräddade doppas de i strösocker (och ibland även kanel). Fantastiskt goda till kaffet eller som mellanmål med sylt och vispad grädde. Superenkelt och jättegott!

Krabbelurer

1½ dl socker
2 ägg
1½ dl mjölk
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här: Blanda de torra ingredienserna. Rör i ägg och mjölk och rör om till en slät smet. Sätt spisen på mellanhög värme och grädda små krabbelurer i plättstorlek. Doppa gärna i strösocker när de är färdiggräddade.

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus