Julens godaste rödbetssallad

Det här är en underbart god rödbetssallad som passar till julens traditionella kallskurna och till det vegetariska julbordet. Receptet är lagom för 5-6 personer som del av en buffé.

Rödbetssallad

4 stora rödbetor, ca 600 g
1 äpple
1 msk ättiksprit
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
2 krm salt
2 tsk senap av fransk typ

Gör så här: Skölj rödbetorna men skala dem inte. Låt dem sedan koka i ca 40-50 minuter eller tills de är
mjuka. Skölj dem i kallt vatten så att de svalnar, gnid sedan av skalet med händerna. Tärna rödbetorna i 0,5-1 centimeterstora tärningar och lägg dem i en skål och blanda med ättikspriten.

Blanda majonnäs, crème fraiche, salt och senap i en skål. Rör ihop med de kalla rödbetorna. Skala äpplet och tärna i lika stora bitar som rödbetorna och rör ned dem i rödbetssalladen.

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus