Fira Kanelbullens dag med kanelbullar på snabben

I morgon, den 4 oktober, firar vi Kanelbullens dag. För dig som har ont om tid, men ändå vill känna doften av härliga kanelbullar i köket (istället för att köpa färdiga) kommer här ett recept som är perfekt att ta till när tiden inte riktigt räcker till.

Kanelbullar på snabben

De här bullarna bakas med bakpulver istället för jäst och tar inte längre tid att baka än en mjuk kaka. Ät dem nybakade och frys in det som eventuellt blir över. Satsen ger ca 20 goda kanelbullar.

3 tsk bakpulver
75 gram smör
2 1/2 dl mjölk, gärna gammaldags
1/2 dl strö- eller råsocker
1 krm salt
7 dl vetemjöl

Fyllning:
50 gram rumsvarmt smör
1/2 dl strö- eller råsocker
1-2 tsk kanel

Garnering:
1 uppvispat ägg
1 dl pärlsocker och/eller hackad mandel

Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och blanda ner i mjölken i en bunke. Tillsätt salt och socker och rör om. Häll i vetemjöl blandat med bakpulver och arbeta degen väl, så den blir mjuk och smidig. Kavla ut till en stor rektangulär platta.

Rör ihop smör, socker och kanel till fyllningen och bred krämen över degplattan. Rulla ihop och skär rullen ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar. Pensla med vispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.

 

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus