Grönsakspaj

Den här pajen gör jag ofta – och inte bara när jag har gäster som är vegetarianer eller veganer, för den är så god att även de mest inbitna köttfantaster brukar gilla den.

Grönsakspaj

Vill du göra den vegansk så använder du mjölkfritt margarin till pajdegen (eller väljer en pajdeg med matolja) och ersätter mjölk och/eller grädde med t ex ett soja- eller havrealternativ och osten med vegansk ”ost”.

1 sats pajdeg av valfri sort
4 dl gräddmjölk (hälften vardera av grädde och mjölk
3 uppvispade ägg
1 1⁄2 msk potatismjöl

salt, peppar och paprikapulver
150 g riven ost, t ex cheddar
4 dl djupfrysta grönsaker av valfri sort

Gör så här: Baka pajdegen enligt anvisningarna och förgrädda den. Tina grönsakerna och låt
dem rinna av.

Koka upp mjölken med potatismjölet. Låt svalna lite och häll sedan i äggen under omrörning.
Blanda i osten och smaka av med salt och peppar och paprikapulver. Blanda ner grönsakerna i
ostkrämen.

Häll ost- och grönsaksblandningen i den förgräddade pajskalet. Grädda pajen i 200 grader i
ungefär 30-35 minuter eller tills den har stannat och fått fin färg.

Tips! Dubbla satsen och baka pajen i långpanna om ni är många som ska äta. 

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus