Köttfärspaj

Den här pajen gör jag ofta när jag har gäster. Välj själv vilken pajdeg du vill använda (tre förslag hittar du här). Du kan också använda smördeg till den, det är en smaksak. Med smördeg blir den frasigare – med vanlig pajdeg lite matigare.

Köttfärspaj

400 g nöt- eller lammfärs
2 finhackade gula lökar
2 msk senap
2 msk ketchup
(1-2 tsk worcestershiresås)
2 dl creme fraiche 
2-3 dl riven ost, t ex cheddar
12-15 cocktailtomater
salt och peppar

Gör så här: Fräs färs och lök tills löken blir mjuk och genomskinlig och färsen så gott som
genomstekt. Rör i senap och ketchup och, om du vill, worcestershiresås. Blanda också i creme
fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Fördela färsröran i det förgräddade pajskalet, lägg över cocktailtomater och strö över osten.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 30-35 minuter tills pajen är färdig och har fått vacker färg.

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus