Påsk: Goda vegetariska röror

Goda röror får inte fattas på buffébordet! Här är ett par vegetariska röror som de flesta brukar bli förtjusta i och som passar både på det ”vanliga” påskbordet och det gröna. Vill du göra rörorna helt veganska så är det bara att byta ut majonnäs och creme fraiche mot veganska alternativ.

Fänkål i limemajonnäs  

2 fänkålsstånd
1 1/2 dl majonnäs
1 1/2 dl creme fraiche
skal och saft av 1 lime
salt och peppar
dill till garnering

Gör så här: Skär bort roten på fänkålen och skiva tunt, till exempel med en mandolin. Blanda fänkålen med övriga ingredienser och garnera med dill. Förvara kallt i en vacker glasburk eller skål.

Tips! Byt ut limen mot citron.

Vegetarisk Skagenröra

150 g tofu
1 1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
2 msk röd tångkaviar
1/2 rödlök eller purjo
1/2 dl finklippt dill
saften av 1 citron
salt och svartpeppar

Gör så här: Bryt eller smula tofun i småbitar och lägg i en skål. Blanda ner majonnäs, creme fraiche, tångkaviar, lök, dill, citronsaft samt salt och peppar. Klart att avnjutas!

 

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus