Taco dinner: Hemgjord salsa blir pricken över i:et

Hemgjord salsa sätter extra piff på taco-middagen! Här är två favoriter:

Pico de Gallo

Det här receptet kommer från en god vän till mig. Hon har själv rötterna i Sydamerika, och har tillbringat mycket tid i olika delar av Mexiko. Till en skål behövs:

2 stora tomater
1 bit gurka (10-12 cm)
1 vitlöksklyfta
1 silverlök eller 2 schalottenlökar
1 jalapeno
1 knippa koriander
saften av 1 lime
salt och svartpeppar

Gör så här: Finhacka tomater, gurka och lök. Pressa vitlöken och rör ner i tomatröran. Hacka koriandern och blanda ner även den. Finhacka chilin och blanda ner, och smaka av med lime, salt och peppar. Klart!

Ananassalsa

Det finns säkert en uppsjö av recept på ananassalsa. Det här är ett som jag tycker mycket om. Hur het du vill ha den avgör du själv. Du behöver:

1 liten ananas
4 salladslökar
1-2 jalapeño (om du vill ha mer hetta så byt ut den mot röd chili!)
1 msk oliv- eller rapsolja
1 msk vinäger
1 msk brun farin eller råsocker
1/2 tsk salt

Gör så här: Skala och halvera ananas, skär bort den grova stocken i mitten och skär fruktköttet i små tärningar. Skölj och strimla salladslöken, och skölj och gärna ur chilin och skär den smått.

Blanda olja, vinäger, farin och salt i en skål och rör tills socker och salt lösts upp. Tillsätt ananas, lök och chili. Smaka av och ställ sedan kallt en timme före servering. 

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus