Räkmackans dag den 14 oktober

Idag firar vi Räkmackans dag! Denna temadag instiftades av Arlanda flygplats 2010, eftersom att Arlanda (tillsammans med Landvetter) säljer tusentals räkmackor varje vecka. För egen del undviker jag dock räkmackorna på Arlanda. Det är i och för sig inget fel på dem, men de är så hutlöst dyra att det bara är trist att lägga ut pengar på dem oavsett om man har råd eller ej.

Ändå vill jag förstås uppmärksamma den här temadagen och servera räkmacka. Sååå gott och väldigt enkelt att göra!

Klassisk räkmacka

1 kg räkor (frysta med skal)

4 ägg

smör

4 bröd, t ex formbröd, tekakor, rågbröd
grönsallad
4 msk majonnäs

1 citron

dill


Gör så här: Tina räkorna och skala dem. ­Hårdkoka äggen och låt dem kallna.

Skala och skiva äggen. Skölj och torka salladen.

Bred smör på varje brödskiva. Lägg på sallad och skivat ägg på bröden och ovanpå generöst med räkor. Toppa med en klick majonnäs, en citronskiva och en dillkvist. 

 

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus