Äntligen fotbolls-VM!

Idag är dagen jag har väntat på ett bra tag – närmare bestämt fyra år. Visserligen var det EM för två år sen men det kan inte riktigt mäta sig ändå. Nu stundar en månad av fotboll, fotboll, fotboll och jag njuter!

Till invigningen passar det förstås bra med lite goda munsbitar – här är tre som brukar falla de flesta i smaken! Recepten är anpassade för fyra.

Miniwraps med paprikakräm

4 tunnbröd
1 dl paprikakräm (ajvar)
1/2 dl crème fraîche
gräslök

Gör så här: Blanda ajvar med crème fraîche. Fördela röran tunt på tunnbröden. Klipp över gräslök och rulla ihop bröden hårt. Skär wrapsen i lagom stora bitar och lägg upp på ett serveringsfat.

Ostrullar

2 ägg
salt och nymald svartpeppar
smör eller olja att steka i
50 g riven ost, gärna lagrad
ca 1 msk crème fraîche
1/2 dl fikonmarmelad

Gör så här: Rör samman ägg med lite salt och peppar. Häll äggsmeten i en stekpanna och gör en tunn omelettpannkaka. Vänd den snabbt i stekpannan efter ett knappt en halv minut. Låt omeletten kallna på en skärbräda.

Blanda osten med crème fraîche och bred över pannkakan. Bred sedan ett tunt lager fikonmarmelad över ostblandningen. Rulla ihop och skär i munsbitar. Spetsa med tandpetare.

Fyllda champinjonhattar

75 g bredbar leverpastej
1 msk vispgrädde
12 stora champinjoner
12 gurkskivor

Gör så här: Blanda pastejen med grädden, Skruva av foten på champinjonerna och fyll hattarna med pastejröran. Garnera varje hatt med en gurkskiva.

Smaklig måltid – och en härlig fotbollskväll!

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus