Lättlagat mitt i veckan…

Den senaste veckan har varit sanslöst stressig, med en massa extra jobb och alldeles för lite tid till att bara ta det lugnt och vara. Jag hoppas på en något mindre stressig vecka framöver, då jag ska åka till Rom några dagar. Å andra sidan åker jag till Rom för att jobba så det kan nog tänkas bli lite hektiskt även då. Men idag har jag tagit ledigt mitt i veckan och sitter och skrotar i morgonrock vid den tid då jag normalt sitter på tunnelbanan på väg in till kontoret. Det känns riktigt, riktigt skönt!

Enkel middag ska jag laga idag också – en av barndomens favoriter…

Korv Stroganoff

400 g falukorv, skuren i bitar eller strimlor
2 finhackade gula lökar
3 dl creme fraiche eller syrad grädde
2 msk tomatpuré
½-1 msk kinesisk soja
salt och peppar
smör till stekning

Gör så här: Fräs löken i smöret i en kastrull ca 5 minuter. Tillsätt korven och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpuré, gräddfil och soja och koka ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med nykokt ris.

Svårare är det inte att laga sig en husmansmiddag!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus