Den underbara rabarbern

Rabarber kan jag helt enkelt inte få nog av! Den är himmelskt god i allt från paj till kräm och en hel del däremellan – t ex rabarberchutney som är minst lika gott som mango chutney om inte godare.

Rabarberchutney

500 g rabarber i bitar
150 g ljusa russin (gula eller gröna)
1 1/2 dl vitvinsvinäger
3 dl strö- eller råsocker
2 msk riven, färsk ingefära
1 kanelstång
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar

Gör så här: Blanda alla ingredienser i en gryta och sjud på svag värme under lock i 10 minuter. Rör om och koka under omrörning i ytterligare cirka 5 minuter tills chutneyn tjocknar. Häll upp på varma burkar och förvara svalt. Jättegott till allt som är kryddstarkt, t ex indisk mat, men också till söndagssteken!

I morgon blir det mer rabarber – vi ses då! 

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus