Stroganoff mitt i veckan…

Ibland blir jag så sugen på Stroganoff! Inte ”korv stroganoff” som man fick i skolmatsalen – utan riktig biff stroganoff. Härligt syrlig, med smak av fransk senap och syrad grädde – såååå gott både till vardags och fest!

Biff Stroganoff

Receptet blir lagom till 4 portioner. Dubbla gärna, så har du några goda matlådor att lägga i frysen… 

30 g smör
600 g ryggbiff eller annat mört nötkött, strimlat eller skuret i tärningar
1 tunt skivad gul lök
1 msk fransk senap
1-2 msk paprikapulver
2-3 dl syrad grädde eller 2 dl creme fraiche + 1 dl vatten
salt och svartpeppar efter smak

Gör så här: Smält smöret i en stor stekpanna med höga kanter (traktörpanna) och låt pannan bli riktigt varm. Bryn köttet runt om, tillsätt sedan lök och kryddor och fräs en stund till. Häll i syrad grädde och låt puttra 10-15 minuter på svag värme under lock. Smaka av med salt och peppar och servera med kokt ris. 

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus