Äntligen våffeldag

Våffeldagen är en speciell dag – den markerar början på våren och i år får vi dessutom ställa fram klockorna. Inte dumt!

Enkla frasvåfflor

Det här är ett enkelt men väldigt gott recept på frasvåfflor. Det brukar bli ungefär 8-10 laggar goda och frasiga våfflor – perfekta med både söta och salta tillbehör.

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 1/2 dl kallt vatten (gärna mineralvatten!)
125 g smält smör

Gör så här: Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ner mjölken och vispa smeten slät. Tillsätt sedan det kalla vattnet och det smälta, avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet och smöra laggen vid första gräddningen – sen behövs inget ytterligare extra fett. Servera med valfria tillbehör, t ex sylt eller bär och vispad grädde eller som läcker vickning med salta tillbehör såsom rom, gräddfil och lök.

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus