Alla Hjärtans-tårta med inspiration från USA

I morgon är det Alla Hjärtans Dag och även om jag inte alls brukar köpa kort eller presenter, så tycker jag ändå det är trevligt med en liten högtidsdag mitt i veckan, särskilt så här mitt i februari då vintern fortfarande håller oss i sitt grepp. En bukett tulpaner och lite kaffe med en enkel, men god tårta med inspiration från USA passar perfekt denna  dag så idag har jag bjudit över några vänner på Alla Hjärtansfika. Önskar er bloggläsare en riktigt trivsam Valentindag!

Alla Hjärtans Dags-tårta

Tårtbottnar

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 knapp dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
ev 1 tsk vaniljsocker

Frosting:

200 g färskost av philadelphiatyp
3-4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk röd sylt, t ex jordgubb eller hallon
ev lite röd karamellfärg

Fyllning:

Jordgubbs- eller hallonsylt samt lite av frostingen

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda mjöl med potatismjöl och bakpulver och ev vaniljsocker och rör ner detta i smeten. Häll i smord och bröad form – gärna en hjärtformad – och grädda i nedersta delen av ugnen 35-40 minuter.

Låt kakan kallna helg och dela den i två bottnar. Dränk gärna in bottnarna med ett par matskedar jordgubbssaft om du har hemma – det blir saftigt och gott.

Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen och tillsätt ev lite röd karamellfärg för en vackert rosa färg. Bred sylt och lite frosting mellan bottnarna och lägg ihop. Täck tårtan med resten av frostingen och garnera med röda geléhjärtan. Pudra florsocker över. Klart!

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus