Äggsallad – inte bara till sandwich

Något av det godaste jag vet är en klassisk engelsk egg salad sandwich. En krämig ”äggröra” mellan två lättrostade ljusa brödskivor – eller för all del lite grövre formbröd – är verkligen underbart gott!

Men äggsallad kan också serveras på annat sätt, som tillbehör till grillad korv eller röt fisk. Jag brukar göra så här för en sats som räcker till ett antal små läckra smörgåsar – eller för fyra, fem som tillbehör till grillkvällen.

Äggsallad

Hårdkoka fyra-sex ägg. Låt kallna, skala och mosa.

Blanda i 2 dl kesella, 2 msk majonnäs och 1-2 tsk fransk senap. Salta och peppra och tillsätt lite gott kryddgrönt, gärna smörgåskrasse men persilja blir också bra. Klart!

Äggsalladen går att förvara i plastburk i kyl i två-tre dagar.

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus