Godaste biskvierna – med smak av päronsplitt…

Minns du päronsplitten? Ja den kanske finns än, förresten, denna ljuvligt goda glasspinne med päronis och vaniljglass. Mums! Älskade den när var jag barn och fortsatte älska den genom livet. Dessutom gillar jag biskvier, dessa mjuksega små kakor som brukar vara fyllda med smörkräm och täckta med choklad. Så vad kan egentligen vara bättre än en biskvi som smakar just päronsplitt?

Päronbiskvier

Biskvier:
250 g riven mandelmassa
2 äggvitor
1½ dl strösocker
4 droppar päronessens

Smörkräm:
200 g smör
4 äggulor
4 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
8 droppar grön karamellfärg
2 tsk päronessens

(250 g smält choklad)

Gör så här: Vispa samman äggvitorna och sockret försiktigt. Blanda i mandelmassan och päronessensen. Klicka ut smeten på smord eller bakpappersklädd plåt – det blir ca 30-35 biskvier. Låt torka ett tag och grädda i 175 grader ca 5-10 min. Låt svalna innan du brer på smörkrämen.

Rör smöret och äggulorna till smörkrämen. Blanda i övriga ingredienser. Bre smörkrämen på undersidan av kakorna, frys dem och doppa dem sen eventuell i smält choklad. Förvara i frys – de går bra att servera direkt från frysen!

Tips! Jag brukar dela mina biskvier i två delar och bre smörkräm emellan. Lika gott och mycket enklare!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ljuvligt goda päronbiskvier – här utbakade på ett lite enklare men lika gott sätt!
Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus