Studentens godaste tårta

Klart studenten ska firas med en riktigt god tårta! Det här en underbar tårta med chokladbottnar, en fyllning av vanilj och choklad och garnerad med både frukt och godis – perfekt för alla festliga tillfällen!

Nonstop-tårta

Det här är en mäktig och god tårta med både frukt och godis. Den som vill ha den vegansk byter ut mjölkprodukterna mot veganska alternativ. 

Bottnar:

1 dl vetemjöl blandat med 2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
3 msk kakao
½ tsk vaniljsocker
½ krm salt
2  ägg
50 g smält smör

Gör så här: Smörj och bröa en rund form, gärna med avtagbar botten. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta, avsvalnade smöret. Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggblandningen. Häll smeten i formen och grädda ca 20-30 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna innan du delar den i tre bottnar.

Till fyllning gör jag det enkelt för mig och använder chokladpudding och/eller vaniljkräm från pulver. Ibland använder jag bara det ena, men extra god blir tårtan med både vanilj- och chokladfyllning. En annan variant är att hårdvispa ett par dl grädde och blanda med krossade non stop-karameller.

Till garnering behöver du 3 dl hårt vispad grädde, nonstop-karameller och frukt eller bär. Bred eller spritsa grädde över tårtan, och garnera sen vackert med godis och frukt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus