Festliga fredagskycklingen kräver bara 4 ingredienser…

Äntligen fredag! En härlig dag då man gärna vill äta något festligt och gott – men det får gärna vara lättlagat och gå snabbt.  Jag har en favorit som jag gärna återkommer till just vid såna tillfällen – ursprunget har jag ingen aning om men det var min son som tipsade mig. Den tar förvisso 40 minuter på sig att bli klar, men eftersom den tillagas i ugn kan du ju passa på att koka pasta eller ris (eller vad du nu föredrar) och duka bordet medan middagen blir klar…

Kyckling med 4 ingredienser

Just det – 4 ingredienser och inte ett dugg mer (förutom de tillbehör du serverar den med) är allt du behöver för att laga en verkligt festlig och supergod fredagskyckling. Receptet är anpassat för 4 personer men är lätt att minska eller öka. Du behöver:

4 kycklingfiléer
4 stora tomater
1 burk pesto (grön eller röd, vilket du gillar bäst)
4 dl riven ost

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Torka kycklingfiléerna och lägg dem i en smord ugnsfast form. Fördela peston över kycklingen och skiva sedan tomaterna och lägg dem över. Sist på med den rivna osten och så in i mitten av ugnen. Tillaga i 40 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt och toppingen fått vacker färg. (Lägg lite bakplåtspapper eller ugnsfolie över mot slutet om du tycker osten blir för brun).

Servera med en sallad och, om du vill, ris eller pasta. (Jag tycker att tagliatelle passar väldigt bra till den här kycklingen!)

Smaklig måltid – och trevlig helg!

 

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus