Kanelstekta äpplen blir ett läckert mellanmål eller en härlig dessert

Om du inte har tid eller lust att baka äppelpaj, eller riva bröd till släbosnus, men ändå vill göra något extra av äpplena – prova att steka äpplen med kanel och socker. Underbart som mellanmål, och självklart också som dessert!

Beräkna ett äpple per person, tillika 1 msk farin– eller råsocker, 1 tsk kanel samt kallt, hyvlat smör. Värm ugnen till 225-250 grader, lägg äppelskivorna i en ugn och strö kanel och farin över. Hyvla över en skiva kallt smör över varje portion och grädda högt upp i ugnen några minuter tills äpplet mjuknat och fått ett knäckigt täcke av smör! Supergott – särskilt med vispad grädde eller halvsmält vaniljglass till…

Tips! Vill du göra den här äppeldesserten sockerfri, ersätt farinsockret med motsvarande mängd sötningsmedel och servera med osötad vispgrädde eller sockerfri vaniljglass!

Trevlig helg alla bloggläsare!

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus