Sensommarfika med klassisk kardemummakaka

Sensommaren är en härlig tid som jag gärna förgyller med trevliga fikastunder i goda vänners lag – eller ensam. Kaffe och kardemummakaka är en klassiker som aldrig går ur tiden…

Kardemummakaka

2 ägg
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
100 g smör
1½ dl mjölk

Ugn: 175-200 grader

Sätt på ugnen. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ihop vetemjöl med bakpulver och kardemumma och rör ner detta i smeten lite i snder – rör om under tiden så att allt blandas och blir klimpfritt. Häll i mjölken, och sist smöret. Häll i smord och bröad form, gärna en kransform, på 1½ l. Grädda nederst i ugnen i 40-45 minuter. Smakar ljuvligt till nybryggt kaffe eller ett glas iskall mjölk!

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus