Sill hör inte bara midsommar till…

Har du en eller annan matjesburk kvar efter midsommar? Förtvivla inte! Matjessill hör inte bara midsommar till! Det här är en underbar sillrätt som min mamma brukade göra. Ett liknande recept finns också i en av Anna Bergenströms kokböcker. Där kallas den för Den glada sillen.

Alices lekfulla sill

Receptet är perfekt för två personer, med en kastrull nykokt färskpotatis och knäckebröd till.

1 burk matjessill
1 gul eller röd paprika
1 röd lök
2 dl creme fraiche
2 msk skånsk senap
lite grovmalen svartpeppar

Till garnering

1-2 hårdkokta ägg i klyftor
5 cm zucchini i skivor
5-6 cocktailtomater, gärna i olika färg
dillkvistar

Gör så här: Hacka paprikan och lägg den i botten på ett trevligt fat. Lägg matjesbitarna över. Rör ihop crème fraîche med senap och svartpeppar och bred detta över sillen. Garnera med tunna zucchiniskivor, halverade cocktailtomater, äggklyftor och dillkvistar. Servera med nykokt potatis, knäckebröd och gärna ett ljust öl till, t ex en pale ale eller en lager. DSC_4841

 

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus