Sommarbaka i långpanna

Långpannan är alltid rätt. Och en långpannekaka är perfekt att baka så här sommartid, när man kanske vill baka lite mer på en gång och dessutom ha lite gott kaffebröd i frysen när man får oväntat besök eller får lust att packa en kaffekorg och fika i sommarsolen.

Långpannerutor med bär och vit choklad

Det här är en lättbakad och mycket god långpannekaka som smakar mumma till sommarfikat!

3 ägg
2 dl strösocker
100 g smör
1 dl fil eller gräddfil
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2-3 dl blandade bär
100 g vit choklad

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda det med filen. Rör ner i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt även dem. Rör om så allt blandas ordentligt och häll sedan smeten i en smord och ev bröad långpanna 20×30 cm. Häll bären över smeten och toppa med riven choklad. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.

DSC_4821

 

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus