Nu är våren här – på riktigt. På min gård börjar syrenbuskarna knoppas och blåsippan ute i backarna står sedan någon vecka tillbaka. Visst är det härligt!
Det firar jag med att baka en riktigt god kaka till kaffet!
Banankaka på mitt sätt
2 mogna, mosade bananer
2 dl mandelmjöl
1 dl råsocker
75 g smör
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
1-2 msk kakao
50 g hackade nötter av valfri sort
3 msk grädde
Gör så här: Värm ugnen till 150 grader och smörj en form med löstagbar kant. Blanda de torra ingredienserna, inklusive manden, i en bunke och blanda väl. Tillsätt smör, ägg och grädde och rör om tills du får en slät smet. Häll i smord form och strö över lite mer flagad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna i formen. Servera som dessert, eller till kaffet, gärna med en klick vispad grädde.