Lantrasföreningen Bondkatten (kattmyt 10?)

LRF påstod i sitt remissvar till den nya djurskyddslagen att den svenska bondkatten stod inför sin snara utrotning om man införde registreringstvång för katter utanför tätorter. Nu har vi ny lag sedan 2020-06-15, som bland mycket annat innebär att kattägare måste förhindra oplanerad avel. Gäller även landsbygden.
Döm om min förvåning att det under hösten 2020 bildats en förening för bevarande av den svenska bondkatten! Inte att förväxla med huskatter. Huskatter är alla katter utan stamtavla hur ”äkta” de än ser ut. Läs mer https://www.lantrasforeningenbondkatten.com/ 
100.000 hemlösa katter påstår föreningar, försäkringsbolag, veterinärkliniker och liknande att det finns. Katthemmen håller på att sprängas av alla oönskade bondkatter. Är den nybildade föreningen ett skämt? Nej, troligen inte. Jordbruksverket har 2020-12-16 godkänt ”Avelsprogram för Svensk bondkatt”. Precis som det finns lantrasföreningar och avelsprogram för gotlandsruss och linderödsgrisar.
Läs och bedöm! Vad tror ni?

 Bondkatt tillika huskatt.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com