Julklappstips

Flerfaldigt prisbelönta barnboksförfattaren Mari Bister går från klarhet till klarhet! Hon har påbörjat en ny serie böcker för barn som kommit lite längre i läsningen.

Tidigare utgivna på Idus förlag (www.idusforlag.se ) är bl a Gräsandsäventyret (om skräp i naturen) och Hundäventyret (om hundar i varm bil).

Allra första boken i serien om Djurdeckarna Katthemsäventyret rekommenderas av Djurskyddet Rede (www.rede.se ). REDE står för Respekt, Empati, DJUR och ETIK.

Böckerna används också bl a på 4H-läger runt om i landet, på flera av Sveriges naturum i nationalparkerna och hos Naturskoleföreningen.

Både Mari Bister och illustratören Kristian har tilldelats varsitt miljöpris för sina insatser att sprida kunskap om djur och natur bland våra yngsta.

I hennes senaste bok Förgiftningen råkar två katter, en hund och en igelkott illa ut. Är de sjuka? Har de ätit något olämpligt av misstag? Är det någon som med flit vill förgifta djuren? I så fall varför och vem? Boken tar också upp vad djur kan bli dåliga av att äta hemma.

Att djur kan må dåligt av både julstjärna och hyacinter vet jag av egen erfarenhet. Och de åt inte ens av dem, utan det var enbart doften.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com