Kattungar

Disa flyttade in hos en väninna en sen och stormig höstkväll för några år sedan. Hon bor på en stor och ensligt liggande gård, så ensligt det nu kan bli på den tättbefolkade skåneslätten.
Hon skulle just starta diskmaskinen när hon hörde ett konstigt ljud. Trodde det var vinden, eftersom det blåste hårt. Zita, schäfer/new foundland, låg kvar i sin korg och reagerade inte. Lite senare hörde också maken ett ljud som verkade komma från ytterdörren. Han öppnade och in smet en liten rödbeige kattunge de aldrig tidigare sett! Den sprang rakt fram till Zitas matskål och åt glupskt av de stora bitarna och hoppade sedan upp och la sig mellan hennes framben! Helt orädd! Zita reste lite på sig, spetsade öronen och tittade ner på den lilla, lilla runda och lurviga saken som plötsligt och oväntat kommit in. Hennes vädjande blick sa
”Vad i all världen ska jag göra åt detta?”
Kattungen sökte och fick värme långt in i Zitas tjocka päls. Hon verkade inte överförtjust, men slickade sedan lite tveksamt på den och kattungen bara njöt fast det råkade vara mothårs och spann högljutt.
Den fick stanna över natten och dagen efter kontaktades grannarna, men ingen saknade en rödbeige liten katt. Alla hade svartvita eller gråspräckliga och ingen kände till någon i närheten som kunde vara ägare. Till slut kom de fram till att någon måste ha dumpat den vid vägen – en mörk, stormig och regnig kväll sent på hösten! Då är man desperat.
Hon, för de var övertygade om att det var en liten hona, döptes till Disa och fick naturligtvis stanna. Sedan gamla katten Petrus dött några månader tidigare hade de på allvar funderat på att skaffa en ny och nu hade det kommit en!
Disa visste hur man skulle bete sig inomhus. Hon installerade sig vid fotänden i sängen och hittade vant till sandlådan i badrummet. Nemas problemas!
Hon befanns så småningom istället vara en gosse. Lilla Disa blev därmed en liten Nisse och kastrerades, ID-märktes och registrerades. Han var innekatt hela vintern, men planen var att han skulle få välja själv. Det finns ju inga trafikerade vägar i närheten så de bedömde att det inte var någon fara.
MEN så en kväll tidigt på vårkanten hände det som bara inte får hända …

FORTSÄTTNING FÖLJER

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com